ZAKOCHNA BABECZKA

Nic dodać nic ująć. Zakochałam się.

 

image

 

Składniki:

SPÓD:

- 1 szklanki migdałów

- ½ szklanka pestek słonecznika

- 2 łyżki płatków owsianych Malvit

- 1/3 szklanki daktyli

- szczypta soli

ŚRODEK:

- 1 szklanka nerkowców (namoczonych przez noc w wodzie)

- 2 łyżeczki miodu

- ¼ kostki twarogu

- 2 łyżki mleka kokosowego

GÓRA:

- borówki (mogą być mrożone owoce leśne, jeżyny itp.)

- 1 łyżka miodu

- 2 łyżki jogurtu naturalnego

Zblenduj bardzo dokładnie składniki na spód. Przełóż na spód foremek i mocno przyciśnij (musisz zostawić miejsce na kolejne warstwy). Zblenduj składniki na środek. Przełóż na pierwszą warstwę i wstaw do zamrażarki na 10-15 min. W tym czasie zblenduj składniki na górną warstwę. Umieść owocową warstwę na dwóch poprzednich i wstaw babeczki ponownie do zamrażarki na ok. 40min do godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki z foremek i przełoż przed podaniem do lodówki, żeby lekko odmarzły.

 

SMACZNEGO!!!

Najczęściej czytane

brownie
kaloriaaa
tytan
10884486 983695951644010 225026915 n
niechudne1
12a


Polecamy

szpilki na siłowni | cookies

 zBLOGowani.pl

Ta strona używa ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Brak zmian w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie. Polityka prywatności

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd