Kto nie lubi Rafaello???

No dobrze, przyznam się, że ja =P Ogólnie nie przepadam za słodyczami, za stekiem pójdę na koniec świata, ale wszyscy dookoła uwielbiają słodycze. Gosia zrobiła fit bajaderki, ja zrobiłam fit rafaello - w sam raz dla łakomczuchów dbających o linię.

IMG 8399

Magiczny składnik, po którym większość puknie się w głowę, pomyśli, że zwariowałam - biała fasola! Tak, to na prawdę wyjdzie pyszne. Takie legendy słyszałam ;) Ale do dzieła:

SKŁAD:

- biała fasola (trzeba ugotować) lub idziemy na łatwiznę i kupujemy puszkę

- wiórki kokosowe (szklanka, ale zobaczysz jak wyjdzie)

- mleko (ja wzięłam sojowe, od takiej ilości jeszcze nikt nie umarł, ale może być normalne)

- migdały (tyle ile ulepisz kulek - serce rafaello musi być!)

- aromat kokosowy, waniliowy/laska wanilii, albo pomiń ten punkt, też będzie pysznie

- syrop z agawy ew. miód (dodajesz tyle ile lubisz słodkości)

Migdały namocz we wrzątku i zdejmij skórkę (można kupić już obrane). Fasolę (jeśli z puszki to odsącza, wypłucz zimną wodą) zblenduj na gładką masę. Dodaj wiórki i miksuj, dodając koleje składniki. Mleka nie wlewaj od razu, ale partiami do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Uformuj kule, wypełnij migdałem i obtocz w wiórkach kokosowych. Nie podjadaj! Podziel się z innymi =P

Smacznego

IMG 8390

IMG 8385

IMG 8398

 

IMG 8394

IMG 8387

 

Najczęściej czytane

brownie
kaloriaaa
tytan
10884486 983695951644010 225026915 n
niechudne1
12a


Polecamy

szpilki na siłowni | cookies

 zBLOGowani.pl

Ta strona używa ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Brak zmian w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie. Polityka prywatności

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd