Z jednej strony „bomba kaloryczna” a z drugiej „fit-deserek”. Jak to jest z każdym fit deserkiem – co za dużo to zawsze idzie w boczki!

Tarta

Dobra wiadomość jest taka, że w tym przypadku boczki są tego warte :P A poważnie można tym zastąpić po prostu posiłek i wszystko będzie pod kontrolą.

Składniki na spód:
- 50 gr pestek słonecznika
- 50 gr pestek dyni
- 100 gr wiórków kokosowych
- 150 gr namoczonych płatków owsianych
- 100 gr masła np. migdałowego/ orzechowego – jakie lubisz
- 2 łyżki kakao

Składniki na górę:
- 60 gr gorzkiej czekolady 85%
- ok 150 ml mleczka kokosowego
- 2 miarki odzywki białkowej (u mnie czekolada-masło orzechowe)

Wykonanie:
1. Zaczynamy od zalania wrzątkiem płatków owsianych. Do gotowych płatków dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy na jednolitą masę. I tutaj przydatny jest dobry blender (osobiście jeszcze takiego nie odkryłam). Konsystencja powinna być sypko-plastyczna.
2. Foremka i lepimy spód naszej tarty.
3. Szykujemy polewę – czekoladę rozpuszczam suszarką :P, dodaje mleczko kokosowe i odżywkę białkową. Wszystko razem mieszamy i wlewamy masę na nasz spód. Następnie na 10-15 min do lodówki, po czym na lekko zastygłej czekoladzie układamy dodatki (u mnie jeżyny) i odstawiamy na jakieś 2 godziny do lodówki. Po tym czasie tarta jest gotowa, chociaż jak dla mnie najlepsza kolejnego dnia :)

Smacznego <3

tarta101

tarta1
tarta2
tarta3
tarta4
tarta5
tarta6

tarta7

tarta8

tarta9
tarta100

tarta11
Ps. Uwaga - tarta wciąga :P

 

Najczęściej czytane

brownie
kaloriaaa
tytan
10884486 983695951644010 225026915 n
niechudne1
12a


Polecamy

szpilki na siłowni | cookies

 zBLOGowani.pl

Ta strona używa ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Brak zmian w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie. Polityka prywatności

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd