Tym razem po prostu gryczany. Chlebuś. Poziom trudności wykonania - zerowy.

grykachleb1
Co potrzebujemy:
- 500 gr niepalonej kaszy gryczanej
- 700 ml wody
- 3-4 łyżeczki soli himalajskiej
- ulubione zioła

Wykonanie:
Kaszę płuczemy, przesypujemy do miseczki i zalewamy wodą. Odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie kaszę odcedzamy a powstałą masę blendujemy dodając sól. Do gotowej masy możemy dosypać ulubione przyprawy - u mnie mieszanka włoskich ziół, i suszone pomidory. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na noc 'do wyrosnięcia'.  Ja chowam do zimnego piekarnika na 12 godzin.

grykachleb2
Po tym czasie nasz chlebek jest gotowy do wypieku. Temperatura 180 stopni - 60 minut. Smacznego :)

Najczęściej czytane

brownie
kaloriaaa
tytan
10884486 983695951644010 225026915 n
niechudne1
12a


Polecamy

szpilki na siłowni | cookies

 zBLOGowani.pl

Ta strona używa ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Brak zmian w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie. Polityka prywatności

DMC Firewall is a Joomla Security extension!