Były marchewki, były bataty, była fasola. Czas na buraka czyli brownie buraczane. Szkoda tylko, że zabrakło mi w trakcie tych ciężkich kuchennych prac kakao :P

burak
Składniki:
- 2 małe ugotowane buraki
- 5 daktyli
- garść żurawiny
- 2 jajka
- banan
- 4 łyżki kakao (tyle miałam)
- 50 gr mąki kasztanowej
- 50 gr maki kokosowej
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
- szczypta sody lub proszku do pieczenia

Gotujemy buraka. Obieramy i kroimy na kawałki. Brudną część prac mamy za sobą :P Daktyle i żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 25 minut. Następnie odsączamy i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem belndujemy. Piekarnik 180 stopni, czas 50 minut.

burak1
burak3


Najczęściej czytane

brownie
kaloriaaa
tytan
10884486 983695951644010 225026915 n
niechudne1
12a


Polecamy

szpilki na siłowni | cookies

 zBLOGowani.pl

Ta strona używa ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Brak zmian w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie. Polityka prywatności

Our website is protected by DMC Firewall!