Krosfity budzą we mnie słodkiego Gremlina w wersji Crittersa :P czyli można jeść i jeść i jeść ... a potem hmmm czemu tak rosnę :P Dziś krótko - pasta Tahini, którą możesz dalej wykorzystać do różnych przepisów lub jeść samą jak ja :P 

tahini
Składniki:
- 200 gr sezamu
- opcjonalnie łyżka oleju sezamowego

Przygotowanie:
Sezam wsypujemy na rozgrzaną, suchą patelnie i prażymy na malym ogniu tak by sezam się delikatnie zarumienił. Tylko nie praż go za długo bo będzie miał gorzkawy posmak. Uprażony sezam przesypujemy do blendera a następnie blendujemy tyle czasu, aż zadowoli Cię konsystencja pasty. Ja wolę formę gęstszą ale niektórzy robią bardziej płynną :) Obie wersje są dobre.

tahini3
tahini1
tahini2
Smacznego !

Najczęściej czytane

brownie
kaloriaaa
tytan
10884486 983695951644010 225026915 n
niechudne1
12a


Polecamy

szpilki na siłowni | cookies

 zBLOGowani.pl

Ta strona używa ciasteczek, dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Brak zmian w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie. Polityka prywatności

DMC Firewall is a Joomla Security extension!